Salon za nego psov Lucky

Z vami že od leta 2010

Začelo se je z našo Lucky

ko mi je pritekla v objem

– Maja:

Davnega leta 1997, mi je na domačem dvorišču v objem pritekel prestrašen bel kužek, za katerega smo kmalu ugotovili, da je zapuščen. A ker ima v življenju vse svoj namen, je nadaljnjih 13 let, psička Lucky, kot smo jo kmalu poimenovali, postala naš zvesti družinski sopotnik in glavni razlog, da se je moja želja po delu z živalmi le še bolj okrepila.

Tako sem se takoj po osnovni šoli brez pomislekov vpisala na srednjo veterinarsko šolo v Ljubljani, kjer sem nabirala znanje o zdravju ter skrbi za živali in si po štirih letih šolanja pridobila naziv veterinarski tehnik.

– Lili:

Lili so škarje spremljale že od mladih nog, vendar so večinoma rezale le po blagu. Vrsto let jih je vihtela v svojem domačem podjetju in tako so med produkti nastajala tudi pasja oblačila (dežni plaščki), ovratnice ter rutke…Ob prihodu naše psičke Lucky in nekoliko kasneje tudi mojega konja, pa so le te, na njuno ne preveliko navdušenje, zašle tudi v kožušček in grivo.

…in tako…

Leta kasneje, po moji uspešno končani diplomi iz zootehnike, sva se skupaj odločili, da na Dunaju opraviva tečaj za profesionalno nego in striženje psov. Takrat najine želje skorajda nihče ni razumel, češ, »psi pa res ne hodijo k frizerju?!« 

A strast je tlela pod pepelom in z veliko mero odločnosti, vztrajnosti, ter z željo, da nama zadani cilj uspe, se nisva predali in tako sva po opravljenem tečaju svojega prvega kužka uredili kar doma- na kuhinjski mizi. Ker pa sva vedeli, da na dolgi rok to ne bo šlo, sva leta 2011 v Lescah odprli svoj pasji salon, ki je bil tudi med prvimi na Gorenjskem. Salon sva poimenovali po naši ljubi psički Lucky, katera nas je na našo veliko žalost, nekaj mesecev po odprtju salona zaradi bolezni zapustila. 

Od odprtja dalje, je na začudenje vseh nas, zanimanje za najine storitve raslo in kmalu sva imeli lepo število pasjih strank, ki so želele biti urejene :).  

 Sedem let kasneje, Leta 2017 se je Lucky preselil v nove prostore. Ves ta čas se še vedno radi udeležujeva različnih seminarjev na temo nege in striženja psov. Z do tedaj nabranim znanjem tekom šole in študija, ter z že kar nekaj letnimi izkušnjami, pa je prišel čas, da sva posodobili opremo, tako da našim in vašim kosmatincem lahko nudimo le najboljšo ter vrhunsko nego. Za sprejem strank in nemoteno delovanje dela pa poskrbi naša prav posebna nadzornica, vsem že znana maskota najinega salona. To je psička Kaja, sicer posvojenka iz romskega naselja in že 8. leto moja zvesta spremljevalka na vsakem koraku.

 

Salon Lucky danes

Lucky ekipa

Skrbimo, da so vaši štirinožci v najboljših rokah

lucky_maja_kaja

Maja Svetina

frizerka

lucky_kaja04

Kaja

šefica

lucky_lili

Lili Svetina

frizerka