Pogosta vprašanja

Naj bom med nego poleg svojega psa?

Med nego je zelo pomembno medsebojno sodelovanje psa s pasjim frizerjem. Pes mora biti na dogajanje osredotočen, kar pa je v večini primerov ob prisotnosti lastnika težko doseči, saj bo kuža svojo pozornost v večji meri namenil svojemu lastniku, kot frizerju. Ob prigovarjanju lastnika, pes prične nemirno skakljati in takrat za potrpežljivost in striženje ni več prostora. V taki situaciji je psa zelo težko pripraviti nazaj do sodelovanja in ga lepo postriči, oziroma negovati.

Če bi si kljub temu želeli ostati, se lahko mirno vsedete v naš čakalni kotiček in tako počakate na svojega, zdaj še lepšega štirinožnega prijatelja.

Druga plat pa je lahko popolnoma drugačna. Nekateri psi so ob odsotnosti svojega lastnika v stresu, zelo nezaupljivi in nedovzetni za prigovarjanje s strani negovalca. V takih primerih lastnika vedno prosimo, naj bo ob poteku nege poleg svojega psa, saj mu le ta zaupa in se lažje prepusti rokam negovalca.

Zakaj mojemu psu po negi še vedno odpada dlaka?

Marsikdo si narobe razlaga, da po končani celotni negi psu ne bo več odpadala dlaka. Res je, da s pravilno nego lahko odstranimo tudi do 70% odvečne dlake, vendar je potrebno vedeti, da se psu dlaka ves čas obnavlja, raste in odpada. Zunanjim psom dlaka najbolj odpada v pomladanskem in jesenskem času, tistim, ki živijo v hiši pa se dlaka obnavlja skozi vse leto. Psi, ki že dalj časa niso bili pravilno negovani potrebujejo redno celotno nego, s katero počasi dosežemo stanje lepšega in bolj zdravega videza ter zmanjšano odpadanje dlake.

V salonu dosežemo, da iz psa odstranimo večino odvečne dlake, ter tako koži omogočimo lažji stik z zrakom. Dlaka je mehkejša, razčesana ter nahranjena in primerna za dosledno nadaljno nego. Pomembno je, da lastnik svojega psa čese tudi v obdobju med obiski salona in s tem preprečuje vmesno vozlanje ter prekomerno odpadanje dlake. Le združenje obeh dejavnikov lahko pripelje do zdrave, sijoče dlake in lepega videza psa.

Moj pes ima bolhe. Ali ga lahko vseeno pripeljem na nego?

V tem primeru prosimo, da nam to predhodno sporočite po telefonu, saj bo taka nega najverjetneje vzela malo več časa. Psa bomo temeljito okopali, uporabili naraven šampon proti bolham in ostalim zunanjim zajedalcem, ter ga za boljši rezultat določen čas pred izpiranjem pustili učinkovati. Po končani negi je za preprečevanje nadalnjega prenašanja bolh potrebno temeljito razkužiti salon in pripomočke, s katerim smo psa negovali.